Εξαπλώνονται οι κινητοποιήσεις στα ορυχεία της Νότιας Αφρικής, καθώς απεργοί μεταλλωρύχοι απέκλεισαν δρόμους που οδηγούν σε ορυχεία της μεγαλύτερης εταιρείας πλατίνας (Anglo American Platinum).  
«Περίπου 1.000 μεταλλωρύχοι είχαν μία αντιπαράθεση με την ασφάλεια χθες τη νύχτα στο ορυχείο Σιπουμελέλε και η κατάσταση έχει εξαπλωθεί και σε άλλα ορυχεία σήμερα», ανέφερε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.


Εν τω μεταξύ, η Anglo American Platinum (Amplats)  ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές της στη βόρεια περιφέρεια του Ρούστενμπουργκ της Νότιας Αφρικής, εξαιτίας των αναταραχών στα ορυχεία της.

   
Η Amplats, η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης πλατίνας παγκοσμίως, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι επιθυμεί να «προστατεύσει» τους εργαζόμενούς της που «δεν απεργούν» από τους «εξωτερικούς εκφοβισμούς».

  
«Με δεδομένη την τρέχουσα ασταθή κατάσταση στην περιφέρεια Ρούστενμπουργκ, όπου οι εργαζόμενοί μας που επιθυμούν να εργαστούν εμποδίζονται και δέχονται απειλές, η Anglo American Platinum αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητές της στην περιφέρεια Ρούστενμπουργκ», δήλωσε ο Κρις Γκρίφιθ γενικός διευθυντής της εταιρείας.

   
Η Amplats, θυγατρική κατά 80% της Anglo American Platinum, εξορύσσει το 40% της πλατίνας παγκοσμίως.

   
«Η αναστολή θα διαρκέσει έως ότου οι δραστηριότητές μας μπορούν να ξεκινήσουν με ασφάλεια», πρόσθεσε η εταιρεία.