Αποτέλεσμα ερωτικής αντιζηλίας και όχι πολιτικής ίντριγκας ήταν η διάδοση του ροζ βίντεο με πρωταγωνίστρια την δημοτική σύμβουλο Olvido Hormigos που οδήγησε στην παραίτηση της τελευταίας.
Η Hormigos που ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση μετά την...επιτυχία που γνώρισε το βίντεο- στο οποίο εμφανίζεται γυμνή πάνω στο κρεβάτι της να αυτοϊκανοποιείται- ήταν ένα βίντεο που προορίζονταν για τον σύζυγό της, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει πως και από ποιον διαδόθηκε στο διαδίκτυο και αφήνοντας να εννοηθεί ότι πίσω από αυτή την κίνηση, ενδεχομένως να βρίσκονται πολιτικοί της αντίπαλοι.

Αποδεικνύεται ωστόσο, όπως γράφει η Corriere della Sera, ότι τα πράγματα ίσως είναι πολύ πιο απλά, αφού το βίντεο φαίνεται ότι ανέβασε στο διαδίκτυο, η αρραβωνιαστικιά του τερματοφύλακα της ομάδας Los Yebernes, της επαρχίας του Τολέδο, όπου είχε εκλεγεί δημοτική σύμβουλος με τους σοσιαλιστές (Psoe) η Hormigos.

Ο τερματοφύλακας, ονόματι Sanchez Ramirez, είναι προφανώς ο εραστής της κυρίας Hormigos, όπως αναφέρει το ethnos.gr, και εκείνος στον οποίο απευθυνόταν πραγματικά το βίντεο, εξ' ου και η μικρή...καθυστέρηση στην καταγγελία, εκ μέρους της πρώην δημοτικής συμβούλου.