Στην καταγγελία της αντιισλαμικής ταινίας που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον αραβικό κόσμο προχώρησε η αιγυπτιακή κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την «ανήθικη και προσβλητική», ενώ παράλληλα ζήτησε από τους Αιγύπτιους να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση».  
«Η ταινία αυτή είναι προσβλητική για τον προφήτη και ανήθικη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργού Χισάμ Καντίλ ο οποίος ζητά από τους Αιγύπτιους «να εκφράσουν το θυμό τους με αυτοσυγκράτηση», την επομένη μιας βίαιης διαδήλωσης έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο.

Από την πλευρά τους οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της χώρας, κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να διαδηλώσουν σε όλη τη χώρα την Παρασκευή. Το κίνημα, από το οποίο προέρχεται και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, καλεί τους πιστούς «σε ειρηνικές διαδηλώσεις έξω από τα μεγαλύτερα τζαμιά της Αιγύπτου», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του, Μαχμούντ Χουσέιν.

Να σημειωθεί ότι πολλές χριστιανικές οργανώσεις της Αιγύπτου κάλεσαν επίσης τους Κόπτες της χώρας να διαδηλώσουν απόψε έξω από την αμερικανική πρεσβεία.