Στη σύλληψη 25 ατόμων προχώρησε σήμερα η αστυνομία της Βοσνίας, στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα και κυρίως για την εξάρθρωση της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης, που κατηγορείται για δολοφονίες και εμπόριο ναρκωτικών.   
Ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών (Sipa), Γκόραν Ζούμπατς, δήλωσε ότι αυτή η οργάνωση σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις από γειτονικές χώρες έχει διαπράξει δεκάδες εγκληματικές ενέργειες.   

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο περίπλοκη αστυνομική επιχείρηση στη Βοσνία από το τέλος του πολέμου (1992-1995)», πρόσθεσε.   

Τα μέσα ενημέρωσης της Βοσνίας μετέδωσαν ότι έγιναν έρευνες σε ένα ξενοδοχείο, που ανήκει στον αλβανικής καταγωγής Νάσερ Κέλμεντι, ο οποίος από τον Ιούνιο έχει περιληφθεί τον κατάλογο των ΗΠΑ με τους καταζητούμενους «βαρόνους» ναρκωτικών.   

«Είναι η αρχή του τέλους για το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα», υπογράμμισε ο Ζούμπατς, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τα ονόματα των συλληφθέντων ή των καταζητούμενων.   

Οι συλλήψεις που έγιναν στο πλαίσιο της επιχείρησης με την επωνυμία «Λούτκα» (Κούκλα) συνδέονται εν μέρει με τη δολοφονία, το 2007, του μουσουλμάνου πολέμαρχου Ραμίζ Ντέλαλιτς, ο οποίος μετά τον πόλεμο είχε εμπλακεί στο οργανωμένο έγκλημα.  

 Την εποχή εκείνη η αστυνομία ερευνούσε την πιθανή συμμετοχή του Κελμέντι στη δολοφονία και ο Ζούμπατς σημείωσε ότι πλέον το έγκλημα έχει διαλευκανθεί.