Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες πραγματοποιεί ο αιγύπτιος Πρόεδρος, Μοχάμεντ Μόρσι, υπό το βάρος των διαδηλώσεων εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στο Κάιρο, εξαιτίας της ταινίας που προσβάλλει τον Μωάμεθ.   
Σήμερα το πρωί, τον Μόρσι υποδέχθηκε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Επιπλέον, ο αίγυπτιος πρόεδρος συναντάται με τον πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπάι, και την ύπατη εκπρόσωπο της Ένωσης για την εξωτερική πολιτική, Κάθριν Άστον.   

Στην Αίγυπτο βρίσκεται σε διαβούλευση το νέο Σύνταγμα, και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένουν με ενδιαφέρον την ενημέρωση για τις κατευθύνσεις που θα πάρει ο νέος αιγυπτιακός κατασταστικός «χάρτης».  

Παράλληλα, το Κάιρο βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με το ΔΝΤ για πρόγραμμα οικονομικής στήριξης, ενώ έχει ήδη ζητήσει βοήθεια από την Κομισιόν.  

Στις συναντήσεις του Μόρσι θα βρεθεί επί τάπητος το θέμα της οικονομικής στήριξης, της δημιουργίας θέσεων εργασίας, της αγροτικής ανάπτυξης και της ανάπτυξης ιδιωτικών επενδύσων στην Αίγυπτο.

Ο αιγύπτιος Πρόεδρος θα επαναλάβει επίσης τη φιλοδοξία του Καΐρου να αναπτυχθεί στις βιομηχανίες φυσικού αερίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.  

Αργότερα εντός του μήνα, ο Μόρσι θα επισκεφτεί και την Ουάσινγκτον.