Μάλλον έχει αρχίσει να το μετανιώνει η Liberation το υβριστικό της εξώφυλλο (Άντε χάσου πλούσιε μ…) με το οποίο απευθυνόταν στον κύριο Louis Vuitton, Μπερνάρ Αρνό, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ο οποίος εκτός από μήνυση για δυσφήμιση, θα προχωρήσει και σε περικοπή διαφημιστικών καταχωρήσεων για το εν λόγω έντυπο, που σε συνδυασμό με τις περικοπές άλλων συναφών εταιρειών, ίσως φθάσουν τις 700.000 ευρώ.   Σε μια απάντηση που θα πονέσει την Liberation πολύ περισσότερο από την μήνυση , o όμιλος LVMH (τμήμα του οποίου είναι και η Louis Vuitton) έκαναν γνωστό ότι αποσύρουν τις διαφημιστικές καμπάνιες στην εφημερίδα, μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Αυτό μεταφράζεται σε απώλεια 150.000 ευρώ, αλλά αν σ' αυτό προσθέσει κανείς άλλες εταιρείες ειδών πολυτελείας που δεν ανήκουν στον όμιλο LVMH και ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν επίσης τις διαφημίσεις των προϊόντων τους σε ένδειξη αλληλεγγύης, η συνολική απώλεια μπορεί να φθάσει τις 700.000 ευρώ, όπως αναφέρει η Monde.

Η Liberation «εμπνεύστηκε» το προσβλητικό της εξώφυλλο με αφορμή την πρόθεση του Μπερνάρ Αρνό, να αναζητήσει φορολογικό καταφύγιο στο γειτονικό -και φιλικότερο προς τα υψηλά εισοδήματα- Βέλγιο.