current views are: 1

13 Σεπτεμβρίου 2012
Δημοσίευση16:06

Μπραχίμι: Η κρίση στη Σύρια επιδεινώνεται

Η κρίση στη Συρία είναι «σοβαρή» και «επιδεινώνεται», δήλωσε ο κοινός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, Λάνκταρ Μπραχίμι, ο οποίος σήμερα άρχισε την πρώτη του επίσκεψη στη Δαμασκό. 

Δημοσίευση 16:06’
αρθρο-newpost

Η κρίση στη Συρία είναι «σοβαρή» και «επιδεινώνεται», δήλωσε ο κοινός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, Λάνκταρ Μπραχίμι, ο οποίος σήμερα άρχισε την πρώτη του επίσκεψη στη Δαμασκό. 

Η κρίση στη Συρία είναι «σοβαρή» και «επιδεινώνεται», δήλωσε ο κοινός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, Λάνκταρ Μπραχίμι, ο οποίος σήμερα άρχισε την πρώτη του επίσκεψη στη Δαμασκό.   «Ήρθαμε στη Συρία για να συνομιλήσουμε με τους σύρους αδελφούς μας γιατί υπάρχει μια σοβαρή κρίση στη Συρία η οποία πιστεύω ότι επιδεινώνεται», υπογράμμισε ο Μπραχίμι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο SANA. 

«Πιστεύω ότι όλος ο κόσμος συμφωνεί για την αναγκαιότητα να σταματήσει η αιματοχυσία και να αποκατασταθεί η αρμονία (στη Συρία) και ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε» σε αυτή την αποστολή, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το πρακτορείο διευκρίνισε ότι ο διεθνής απεσταλμένος έκανε τις δηλώσεις αυτές μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο Μπραχίμι θα συναντηθεί αύριο και με τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Θα συνομιλήσει με αξιωματούχους στη Συρία και είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Μπραχίμι και κατανοεί τις εξελίξεις και τον τρόπο που μπορούν να διευθετηθούν τα προβλήματα παρά τις επιπλοκές», δήλωσε ο σύρος υφυπουργός Εξωτερικών Φαϊζάλ Μεκντάντ που υποδέχθηκε τον Μπραχίμι μόλις εκείνος έφτασε στο ξενοδοχείο του στη Δαμασκό.

«Είμαστε αισιόδοξοι και ευχόμαστε στον Μπραχίμι κάθε δυνατή επιτυχία», πρόσθεσε ο Μεκντάντ.

«Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου έφτασε στη Δαμασκό. Κατά την επίσκεψή του στη Συρία, ο Μπραχίμι θα έχει συνομιλίες με την κυβέρνηση και εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης και της κοινωνίας των πολιτών», σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Άχμαντ Φάουζι.

Ο Μπραχίμι θα συναντηθεί σήμερα στις 18:30 ώρα Ελλάδας με τον σύρο υπουργό Εξωτερικών Ουάλιντ Μουάλεμ. Αύριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Άσαντ, αλλά και με μέλη της συριακής αντιπολίτευσης, την οποία αποδέχονται οι αρχές, πρόσθεσε.

Ωστόσο επίσημη συριακή πηγή δήλωσε ότι ο πρόεδρος Άσαντ θα συναντηθεί το Σάββατο με τον Μπραχίμι.

Τον ειδικό απεσταλμένο συνοδεύει ο Μόχταρ Λαμάνι, ο οποίος θα παραμείνει στη Δαμασκό για να αναλάβει τη νέα θέση του ως επικεφαλής του Γραφείου του Κοινού Ειδικού Απεσταλμένου για τη Συρία.


σχετικα αρθρα