Κάλεσμα προς τις ΗΠΑ έκανε ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, να τιμωρήσουν τους δημιουργούς της ταινίας που θεωρείται προσβλητική για το Ισλάμ, και έχει προκαλέσει αντιαμερικανικό μένος στον μουσουλμανικό κόσμο. «Αν οι αμερικανοί πολιτικοί είναι ειλικρινείς όταν λένε ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν την ταινία, τότε θα πρέπει να τιμωρήσουν αυτούς που διέπραξαν αυτό το γεμάτο μίσος έγκλημα και αυτούς που τους χρηματοδότησαν, ανάλογα με το μεγάλο έγκλημά τους», δήλωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του.

«Ο υπ' αριθμόν ένα υπεύθυνος για αυτό το έγκλημα είναι ο Σιωνισμός και η κυβέρνηση των ΗΠΑ», τόνισε ακόμη ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης.

Νωρίτερα, περίπου 500 άνθρωποι διαδήλωσαν κοντά στην πρεσβεία της Ελβετίας στην Τεχεράνη, η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ στο Ιράν, σύμφωνα με ένα φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι διαδηλωτές, κραδαίνοντας αντίτυπα του Κορανίου και φωτογραφίες του Αγιατολάχ Χαμενεΐ, φώναζαν «Θάνατος στην Αμερική» και «Θάνατος στο Ισραήλ».