Δημοσιεύθηκε η τελευταία έκδοση του βιβλίου με τα ρεκόρ Γκίνες για το 2013 και ως συνήθως περιλαμβάνει αρκετά… περίεργα ρεκόρ.
Ποιος είναι ο άνθρωπος με τα μεγαλύτερα μπράτσα ή την ψηλότερη μοϊκάνα, ο πιο ψηλός σκύλος και ο πιο κοντός ταύρος; Αυτά είναι μόνο λίγα από τα ενδιαφέροντα ρεκόρ που βρήκαν φέτος θέση στο Guinness Book of World Records, το οποίο αναμένεται να πουλήσει περίπου 2,7 εκατ. αντίτυπα.    

Στη λίστα πρωτοστατεί ο αιγυπτιακής καταγωγής, Mostafa Ismail, ο επονομαζόμενος «ανθρώπινος Ποπάι», του οποίου οι δικέφαλοι έχουν διάμετρο 79 εκατοστά ο καθένας. Αυτό το κατάφερε, κάνοντας επί δέκα χρόνια καθημερινή γυμναστική και διατροφή, που περιλάμβανε πολύ κοτόπουλο και καθόλου σπανάκι, το οποίο μάλιστα απεχθάνεται.   


Ακολουθεί η βρετανή πρωταθλήτρια σούμο,  Sharran Alexander, η οποία έπρεπε να καταναλώσει κουβάδες από ψητό κοτόπουλο, ώστε να ανακηρυχθεί η πιο εύσωμη πρωταθλήτρια στον πλανήτη, με βάρος 204 κιλά. 
 
Η πιο μεγάλη σε ηλικία γυμνάστρια, η Johanna Quass,  στα 86 της χρόνια συμμετέχει ακόμη στον ερασιτεχνικό διαγωνισμό, Landes-Seniorenspiele, στη Γερμανία.   
Άλλο ένα εντυπωσιακό ρεκόρ είναι αυτό του ιάπωνα σχεδιαστή,  Kazuhiro Watanabe, η μοϊκάνα του οποίου έχει ύψος 122 εκατοστά. Ο ίδιος πρέπει καθημερινά να χρησιμοποιεί 3 κουτιά λακ και 1 κουτί gel.  

Ο Δίας, ο Μεγάλος Δανός από το Μίσιγκαν, έχει ύψος που αγγίζει τα 223 εκατοστά.  

Το μεγάλο σε μέγεθος άλογο, ο Big Jake, από το Γοισκόνσιν είναι 9 χρονών και έχει ύψος 220 εκατοστά.


 

Ο πιο κοντός ταύρος είναι ο Archie, 16 μηνών, που ζει στη βόρεια Ιρλανδία  και έχει ύψος 76,2 εκατοστά.  
Το πιο ψηλό γαϊδούρι ζει στην Οκλαχόμα, είναι 4 ετών και φτάνει τα 155,45 εκατοστά  σε ύψος.  
Τέλος, το βαρύτερο ποδήλατο ζυγίζει 750 κιλά και βρίσκεται στην Ολλανδία.

 Επιμέλεια: Ντία Μούλου