Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Βεγγάζης διεκόπησαν χωρίς προειδοποίηση τη νύχτα για «λόγους ασφαλείας» μετά την επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην πόλη αυτή της ανατολικής Λιβύης, δήλωσε πηγή του αερολιμένα.
«Λάβαμε εντολή χθες το βράδυ για διακοπή όλων των πτήσεων για λόγους ασφαλείας», τόνισε η ίδια πηγή και πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή γνωστοποιήθηκε μιάμισι ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Μάλιστα, η ίδια πηγή ανέφερε ότι ένα αεροσκάφος της Tunisair, το οποίο επρόκειτο να απογειωθεί, καθηλώθηκε στο έδαφος. «Απειλές για την ενδεχόμενη παρουσία φορητών πυραύλων εδάφους - αέρος είναι πιθανό να βρίσκεται πίσω από την απόφαση αυτή, ωστόσο δε γνωρίζουμε τους ακριβείς λόγους», υπογράμμισε η ίδια πηγή.

Στη διάρκεια της λιβυκής κρίσης, δυτικές χώρες του ΝΑΤΟ έκαναν λόγο για την εξαφάνιση χιλιάδων κατευθυνόμενων, φορητών πυραύλων. Εν τω μεταξύ, οι συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την αμερικανική αντι-ισλαμική ταινία, η οποία πυροδότησε τα επεισόδια στη Βεγγάζη, συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές, σχηματίζοντας ομάδες μερικών δεκάδων ατόμων, πέταξαν πέτρες εναντίον των ειδικών δυνάμεων για την καταστολή των ταραχών, οι οποίες έχουν αναλάβει να αποκλείσουν τις προσβάσεις στην αμερικανική διπλωματική αποστολή και απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.
TAGS