δέσμευση ότι θα προχωρήσει στην παρουσίαση νέου πακέτου μεταρρυθμίσεων μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, ανέλαβε η Ισπανία στο σημερινό Eurogroup, όπως δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν.
«Αναφορικά με τη δημοσιονομική πολιτική και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί το momentum. Ο ντε Γκίντος είπε πολύ ξεκάθαρα ότι η Ισπανία είναι έτοιμη να λάβει την απαραίτητη δράση για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, οι οποίοι είναι σίγουρα επιτεύξιμοι», σημείωσε ο Ρεν.

«Ο υπουργός ντε Γκίντος ενημέρωσε επίσης σήμερα το Eurogroup ότι η ισπανική κυβέρνηση σκοπεύει να υιοθετήσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, βασισμένο στις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πολύ σαφείς δεσμεύσεις και ακριβή χρονοδιαγράμματα», παρατήρησε ο ευρωπαίος Επίτροπος.

Στο ενδιάμεσο, ανώτατοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι φέρονται να δήλωσαν στο Reuters ότι η Μαδρίτη συζητά τους όρους ενός προγράμματος αγοράς ομολόγων από τα ταμεία διάσωσης της ευρωζώνης και την ΕΚΤ.