Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Πάπα Βενέδικτο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Βηρυτού, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη.    Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη διάρκεια του αεροπορικού του ταξιδιού, ο Πάπας απηύθυνε έκκληση για τον τερματισμό των εξαγωγών όπλων στη Συρία, τις οποίες χαρακτήρισε «μεγάλη αμαρτία».  

Παράλληλα, χαρακτήρισε την «Αραβική Ανοιξη» ως μία «κραυγή για ελευθερία», που θα πρέπει όμως να περιλάβει και την ανεκτικότητα.   

Ο 85χρονος Ποντίφηκας αναμένεται, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, να τονίσει τη σημασία της ενότητας μεταξύ των διαφόρων χριστιανικών εκκλησιών στην περιοχή και την σπουδαιότητα της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων.  

Όπως μεταδίδει το Reuters, η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, έχει κρεμάσει πανό στον αυτοκινητόδρομο κατά μήκος του αεροδρομίου, καλωσορίζοντας τον Βενέδικτο με μια εικόνα του και το κείμενο «Η Χεζμπολάχ καλωσορίζει τον Πάπα στην πατρίδα της συνύπαρξης».

Λίγα μέτρα πιο μακριά, ωστόσο, έχει κρεμάσει ένα διαφορετικό πανό, όπου αναγράφεται μόνο στα αραβικά «Καλωσήλθατε στην πατρίδα της αντίστασης».