Η 23χρονη κοπέλα από το Όστιν του Τέξας γεννήθηκε με μια πολύ σπάνια πάθηση. Το σώμα της δεν αποθηκεύει λίπος. Έτσι, δεν μπορεί να πάρει βάρος, είναι σκελετωμένη, έχει σοβαρές παραμορφώσεις και έχει χάσει την όρασή της στο δεξί μάτι.
Η Λίζι έχει πέσει επανειλημμένα θύμα κακόβουλων σχολίων και πειραγμάτων, όμως μπορεί πλέον να περιφρονεί αυτούς που της πειράζουν λέγοντας ότι «αυτά που λένε είναι απλώς λόγια. Τίποτα περισσότερο».

Η ίδια, σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι του Τέξας, μίλησε για το βιβλίο που έγραψε με τίτλο «Να είσαι όμορφη, να είσαι ο εαυτός σου».

«Σε όσους με κοιτάζουν στο δρόμο, έχω να πω: σταματήστε να με κοιτάζετε και μάθετε να με αποδέχεστε», είπε χαρακτηριστικά. 

Ωστόσο, η πάθησή της έχει και άλλες επιπτώσεις που δεν είναι ορατές. Η Λίζι πρέπει κάθε 15-20 λεπτά να προσλαμβάνει θερμίδες και γι' αυτό καταναλώνει παχυντικά τρόφιμα.

Οι γιατροί εξακολουθούν να μην γνωρίζουν τι είναι αυτό που προκάλεσε την πάθηση της Λίζι, καθώς υπάρχουν μόλις άλλα δύο παρόμοιες περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο.

Η κυρίαρχη άποψη είναι ότι η Λίζι πάσχει από μία μορφή προγηρίας, της ασθένειας που προκαλεί ταχύτατη και πρώορη γήρανση. Παρόλα αυτά, είναι τυχερή, καθώς έχει υγιή δόντια, οστά και ζωτικά όργανα.