Ρέπορταζ- κόλαφο για τον Μπάρακ Ομπάμα δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Independent, η οποία υποστηρίζει ότι η επίθεση στην Αμερικανική Πρεσβεία ήταν αποτέλεσμα σοβαρής και συνεχιζόμενης «τρύπας» στην ασφάλεια των διπλωματών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών διέθετε αξιόπιστες πληροφορίες ότι εντός 48 ωρών επίκειτο επίθεση στην Πρεσβεία της Βεγγάζης και του Καϊρου, με πιθανούς στόχους τις αμερικανικές αποστολές, όμως το υπουργείο δεν προέβη σε καμία ενημέρωση των διπλωματών προκειμένου να προστατευτούν.

Ανώτατη διπλωματική πηγή που δεν κατανομάζεται αναφέρει στην εφημερίδα πως η επίθεση ήταν πιθανότατα προσχεδιασμένη, ενώ η άφιξη του αδικοχαμένου πρέσβη των ΗΠΑ στη Βεγγάζη υποτίθεται ήταν μυστική.

Όπως αναφέρει το άρθρο, ευαίσθητα έγγραφα λείπουν από  την Πρεσβεία της Βεγγάζης, ενώ το «σπίτι ασφαλείας» όπου κρύφτηκαν οι αμερικανοί διπλωμάτες δέχθηκε στοχευμένη επίθεση.

Ο Κρις Στίβενς μόλις είχε γυρίσει στη Λιβύη από επισκέψεις σε Γερμανία, Αυστρία και Σουηδία και είχε αποφασίσει να μην δημοσιοποιήσει την επιστροφή του στη χώρα.

Ο ίδιος ο γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Πάτρικ Κέννεντι, φαίνεται ότι προκρίνει την πιθανότητα προσχεδιασμένη επίθεσης, λόγω του βαρέος οπλισμού που έφεραν οι «εξεγερμένοι».