Έκκληση για ειρήνη και συμφιλίωση στη Μέση Ανατολή έκανε σήμερα ο πάπας Βενέδικτος, απευθυνόμενος σε περίπου 250.000 πιστούς που παρέστησαν στη θεία λειτουργία που τέλεσε ο ποντίφικας σε υπαίθριο χώρο στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στη χώρα, ο πάπας έγινε δεκτός από το πλήθος που τον έραινε με ροδοπέταλα την ώρα που διερχόταν με το ειδικό όχημα το οποίο χρησιμοποιεί για τις δημόσιες εμφανίσεις του. Οι συγκεντρωμένοι πιστοί κρατούσαν σημαίες του Βατικανού, του Λιβάνου, της Συρίας, της Ιορδανίας, του Ιράκ και άλλων ξένων χωρών.

Ο πάπας τόνισε τη σπουδαιότητα της ειρήνης και της δημοκρατίας λέγοντας: «Σε έναν κόσμο όπου η βία αφήνει μονίμως πίσω της τα θλιβερά ίχνη θανάτου και καταστροφής, το να υπηρετούμε τη δικαιοσύνη και την ειρήνη είναι επειγόντως απαραίτητο για τη δημιουργία μιας αδελφικής κοινωνίας...».

Ελικόπτερα πετούσαν στην περιοχή και στρατιώτες είχαν στήσει οδοφράγματα και περιπολούσαν στους δρόμους κοντά στην περιοχή όπου τελέστηκε η θεία λειτουργία στη Βηρυτό.

Ανάμεσα στους πιστούς ήταν ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Σουλεϊμάν και πολλοί αξιωματούχοι, περιλαμβανομένων μελών του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ.

Ο Βενέδικτος αναμένεται να αναχωρήσει για τη Ρώμη σήμερα το απόγευμα και θα απευθύνει αποχαιρετιστήρια ομιλία στο αεροδρόμιο της Βηρυτού.