Στην Ινδονησία, την πιο πολυπληθή μουσουλμανική χώρα του κόσμου, ο ιστότοπος YouTube έχει αρχίσει να εμποδίζει την πρόσβαση των χρηστών του διαδικτύου στην αντιισλαμική ταινία, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

«Η Google, στην οποία ανήκει το YouTube, μας έστειλε μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Πέμπτη το βράδυ με το οποίο μας ενημερώνει ότι εμποδίζει την πρόσβαση στην Ινδονησία σε 16 ιστότοπους που συνδέονται με την ταινία ‘Η αθωότητα των μουσουλμάνων’», δήλωσε ο Γκάτοτο Ντέουα Μπρότο, εκπρόσωπος του υπουργείου Επικοινωνιών και Ενημέρωσης της χώρας.

Κάποια αποσπάσματα της ταινίας ήταν ακόμη προσβάσιμα σήμερα μέσω του YouTube, όμως, σύμφωνα με τον Μπρότο, η Google κάνει «ιδιαίτερες προσπάθειες» για να το διορθώσει.

Εξάλλου η Google έχει εμποδίσει την πρόσβαση στην αντιισλαμική ταινία και στην Ινδία.

«Η Google India, βάσει των νόμων της Ινδίας, έχει κλείσει την πρόσβαση στο προσβλητικό υλικό», ανακοίνωσε σήμερα ο ιστότοπος YouTube.

Η Google έχει ήδη εμποδίσει την πρόσβαση στο βίντεο αυτό σε άλλες χώρες όπου έχουν σημειωθεί επεισόδια, όπως η Λιβύη και η Αίγυπτος.