current views are: 1

17 Σεπτεμβρίου 2012
Δημοσίευση09:30

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά της ταινίας στο μουσουλμανικό κόσμο

Χιλιάδες Αφγανοί κατέβηκαν στους δρόμους της Καμπούλ, πυρπολώντας περιπολικά και φωνάζοντας «Θάνατος στην Αμερική», καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο μουσουλμανικό κόσμο εναντίον της αντιισλαμικής ταινίας.

Δημοσίευση 09:30’
αρθρο-newpost

Χιλιάδες Αφγανοί κατέβηκαν στους δρόμους της Καμπούλ, πυρπολώντας περιπολικά και φωνάζοντας «Θάνατος στην Αμερική», καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο μουσουλμανικό κόσμο εναντίον της αντιισλαμικής ταινίας.

Χιλιάδες Αφγανοί κατέβηκαν στους δρόμους της Καμπούλ, πυρπολώντας περιπολικά και φωνάζοντας «Θάνατος στην Αμερική», καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο μουσουλμανικό κόσμο εναντίον της αντιισλαμικής ταινίας. Στην Ινδονησία, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και υδραντλίας για να απωθήσει εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Τζακάρτα και έκαψαν τη σημαία των ΗΠΑ.

Χθες, χιλιάδες διαδήλωσαν σε διάφορες πόλεις του Πακιστάν κατά της προβολής της ταινίας και οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Καράτσι όταν η αστυνομία διέλυσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αμερικανικό προξενείο. Στη Λαχόρη οι διαδηλωτές υπολογίζονται στις έξι χιλιάδες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Κουέτα, το Μουλτάν και το Μουζαραμπάντ.

Οι διπλωματικές αποστολές δυτικών χωρών στο μουσουλμανικό κόσμο βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση, μετά τις επιθέσεις που έχουν δεχτεί από οργισμένα πλήθη στη Λιβύη, όπου σκοτώθηκε ο αμερικανός πρέσβης, την Αίγυπτο, την Υεμένη, το Σουδάν. Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διαδηλώσεις σε διάφορες χώρες την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ κάλεσε χθες σε κινητοποιήσεις κατά της ταινίας, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ πρέπει να λογοδοτήσουν επειδή σπέρνουν τη διχόνοια μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών.

«Καλούμε σε διαδηλώσεις αύριο στα νότια προάστια (της Βηρυτού) στις 5 το απόγευμα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε ομιλία του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μάναρ της οργάνωσης.

«Πρέπει να δείξετε σε όλο τον κόσμο την οργή σας και τις φωνές σας, τη Δευτέρα και τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.
«Μουσουλμάνοι και χριστιανοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί να αποφύγουν τις διαμάχες. Όσοι είναι υπεύθυνοι για την ταινία, με πρώτες τις ΗΠΑ, πρέπει να λογοδοτήσουν», υπογράμμισε. «Όλες αυτές οι εξελίξεις έχουν ενορχηστρωθεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών».

«Υπάρχουν λόγοι για τις επαναλαμβανόμενες προσβολές εναντίον του Ισλάμ. Ένας από αυτούς είναι να δημιουργηθεί διχόνοια μεταξύ των μουσουλμάνων και των χριστιανών», κατέληξε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ.    

 
 

σχετικα αρθρα