Ο βρετανός ποδηλάτης που εντόπισε τα θύματα του πρόσφατου φονικού στις γαλλικές Αλπεις περιέγραψε στους ανακριτές και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό BBC πώς βρήκε το αιμόφυρτο κοριτσάκι να κλαίει μη μπορώντας να σταθεί στα πόδια του και άλλα μέλη της οικογένειάς του παιδιού νεκρά. 
«Στην αρχή νόμιζα ότι επρόκειτο για ένα φοβερό τροχαίο ατύχημα καθώς πλησίαζα το απομακρυσμένο πάρκινγκ κοντά στη λίμνη Ανεσί» δήλωσε ο Μπρετ Μάρτιν, απόστρατός πιλότος της RAF.

«Υπήρχε πολύ αίμα, όλα τα κεφάλια έφεραν τραύματα από σφαίρες. Ηταν κάτι που δεν περιμένεις να συναντήσεις ποτέ στη ζωή σου» δήλωσε ο βρετανός μάρτυρας. Και τόνισε : «Καθώς πλησίαζα, το πρώτο που παρατήρησα ήταν το ποδήλατο. Είχα δει τον ποδηλάτη, που είχε αρκετό προβάδισμα νωρίτερα και υπέθεσα ότι έκανε ένα διάλειμμα για ξεκούραση. Μόλις όμως πλησίασα περισσότερο είδα ένα παιδάκι να παραπατάει, στην αρχή νόμιζα ότι απλά έπαιζε με την αδερφή της καθώς από μακριά έμοιαζε να πέφτει όπως κάνουν όλα τα παιδιά την ώρα του παιχνιδιού. Οταν όμως την πλησίασα συνειδητοποίησα είδα ότι ήταν ένα κοριτσάκι που παραπατούσε αιμόφυρτο. Ηταν βαριά τραυματισμένη. Πλησιάζοντας το αυτοκίνητο άκουσα τον ήχο του κινητήρα και είδα τα ίχνη από τις ρόδες. Ακόμη και εκείνη τη στιγμή πίστεψα ότι ήταν ένα τρομερό αυτοκινητικό ατύχημα».

Ομως η εικόνα άλλαξε πολύ σύντομα και η κατάσταση έλαβε διαστάσεις εφιαλτικού θρίλερ. Όπως κατέθεσε ο Μάρτιν, πρώτα πλησίασε το κορίτσι που βρισκόταν ξαπλωμένο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο δρόμο μπροστά στο αυτοκίνητο και μετά σκέφτηκε ότι θα έπρεπε να το μετακινήσει σε περίπτωση που το αυτοκίνητο έχανε την ισορροπία του και την καταπλάκωνε. Γι αυτό τη σήκωσε προσεχτικά την μετέφερε λίγο πιο πέρα και της ζήτησε να μείνει εκεί.

Αρχικά πίστεψε ότι το αμάξι είχε συγκρουστεί με το ποδήλατο γιατί το πτώμα του ποδηλάτη βρισκόταν μπροστά στο αμάξι. «Αλλά κάτι δεν κόλλαγε σε όλο αυτό γιατί το ποδήλατο δεν ήταν δίπλα του και δεν υπήρχαν σημάδια σύγκρουσης. Μετά από λίγα λεπτά κατάλαβα ότι δεν ήταν τροχαίο ατύχημα».

Ο Μάρτιν δήλωσε ότι τα άτομα στο αμάξι ήταν νεκρά όταν έφτασε και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να τους βοηθήσει. Ο ίδιος έσβησε τη μηχανή του αυτοκινήτου. Αμέσως μετά συνειδητοποίησε ότι δεν είχε καθόλου σήμα στο κινητό του και δεν μπορούσε να καλέσει βοήθεια.