Περίπου 300 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα το πρωί στη Νέα Υόρκη με την ευκαιρία της πρώτη επετείου του κινήματος Occupy Wall Street και ήρθαν αντιμέτωποι με την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε περίπου 35 συλλήψεις.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Ζουκότι όπου γεννήθηκε το κίνημα πριν ένα χρόνο. Η αστυνομία προχώρησε σε πολλές συλλήψεις, περίπου 35, όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς το χρηματιστήριο στη Γουόλ Στριτ.

«Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για την απληστία της Γουόλ Στριτ», δήλωσε ο Μπιλ Ντοντς, εκπρόσωπος του Occupy Wall Street, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του που από πέρυσι δεν έχει αλλάξει τίποτε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία έκανε περίπου 50 συλλήψεις την Παρασκευή και το Σάββατο, έναν αριθμό που η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Τραπεζίτες, ντροπή σας», «Βγάλτε τα χρήματα από την πολιτική», «Οι τραπεζίτες στη φυλακή», ή «Είμαστε το 99%». Διαμαρτυρόμενοι για τη διαφθορά, τους χρηματοοικονομικούς θεσμούς, τη διάσωση των μεγάλων τραπεζών και κατά του 1% των πιο πλούσιων ανθρώπων, εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν κατασκηνώσει επί εβδομάδες στο πάρκο Ζουκότι, κοντά στη Γουόλ Στριτ, ενώ το παράδειγμά τους ακολούθησαν πολλοί ακόμη άνθρωποι σε άλλες αμερικανικές και ευρωπαϊκές πόλεις.