Θρησκευτικό διάταγμα (φάτουα) εξέδωσε αιγύπτιος ιμάμης ζητώντας την εκτέλεση όλων των παραγόντων της ερασιτεχνικής ταινίας-καρικατούρας που θεωρείται προσβλητική για το ισλάμ και έχει πυρπολήσει τον αραβο-μουσουλμανικό κόσμο, ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό κέντρο επιτήρησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του SITE, ο Αχμαντ Φουάντ Ασούς εξέδωσε και κοινοποίησε μέσω ισλαμιστικών ιστοσελίδων φάτουα κατά της ομάδας παραγωγής, της σκηνοθετικής ομάδας και των ηθοποιών του «Innocense of Muslims» (Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων).

«Οι μπάσταρδοι που έκαναν αυτήν την ταινία είναι άπιστοι μαχητές. Εκδίδω φάτουα και καλώ τους νέους μουσουλμάνους στην Αμερική και την Ευρώπη να την ακολουθήσουν, πράγμα που σημαίνει να σκοτώσουν τον σκηνοθέτη, τον παραγωγό, του ηθοποιούς και όλους όσοι συνέβαλαν στη ταινία και την προώθησή της», σύμφωνα με την μετάφραση του κειμένου από τα αραβικά στα αγγλικά.

«Λοιπόν βιάσου, βιάσου, ω μουσουλμανική νεολαία της Αμερικής και της Ευρώπης και δώσε σε αυτούς τους ρυπαρούς ένα μάθημα που όλοι οι πίθηκοι και τα γουρούνια στην Αμερική και την Ευρώπη θα καταλάβουν. Ο Αλλάχ ας σας καθοδηγεί και ας σας οδηγήσει στην επιτυχία», καταλήγει ο ιμάμης.


Στο Λος Αντζελες, οι υπηρεσίες ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι η οικογένεια του Νακούλα Μπασιλέι Νακούλα, του παραγωγού της ταινίας, μεταφέρθηκε από την αστυνομία στην άγνωστη τοποθεσία, όπου κρύβεται από το Σάββατο οι ίδιος. «Ελπίζουν ότι θα έχουν μία κανονική ζωή» και «για τις επόμενες εβδομάδες ή και μήνες και προβλέπουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους», έγινε γνωστό από το γραφείο του σερίφη.