Σφοδρές μάχες μαίνονται από νωρίς σήμερα το πρωί στις συνοικίες που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο Χαλέπι, σύμφωνα με κατοίκους της πόλης αυτής της βόρειας Συρίας, για τον έλεγχο της οποίας πολεμούν δυνάμεις του τακτικού στρατού και αντάρτες εδώ και σχεδόν δύο μήνες.  
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν στη συνοικία Μπουστάν αλ-Κασρ, στο νοτιοδυτικό Χαλέπι και στη γειτονική συνοικία Ιζάα, με τους δύο αυτούς τομείς να σφυροκοπά ο συριακός στρατός.   

Μάχες ξέσπασαν επίσης νοτιότερα, στο Σουκάρι, όπου έχουν οχυρωθεί αντάρτες. Δύο πολίτες σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό της ανατολικής συνοικίας Σαχούρ και στην ευρύτερη περιοχή, δύο πολίτες εκ των οποίων μια γυναίκα σκοτώθηκαν, ενώ αρκετοί τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς στις περιοχές αλ-Μπαμπ και Σφίρα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το καθεστώς, οι δυνάμεις του ελέγχουν τη στρατηγικής σημασίας συνοικία Μιντάν στο κεντρικό Χαλέπι, ύστερα από μια εβδομάδα σφοδρών συγκρούσεων.  

Επί του πεδίου, ο στρατός ζήτησε ωστόσο από τους κατοίκους να αποφύγουν ένα μέρος της συνοικίας, προειδοποιώντας για την παρουσία ελεύθερων σκοπευτών. Κοντά στην περιοχή αυτή, ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είδε χθες δέκα νεκρούς αντάρτες να κείτονται στο έδαφος. Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα al-Watan έγραψε ότι η Μιντάν «εκκαθαρίστηκε», διευκρινίζοντας ότι η πλειοψηφία των ενόπλων που πολεμούσαν στην περιοχή ήταν «σαλαφιστές άραβες και ξένοι». 
TAGS