Μέτρα κατά της δημοσίευσης γυμνών φωτογραφιών της δούκισσας του Κέμπριτζ Κέιτ πήρε η γαλλική δικαιοσύνη, αφού απαγόρευσε σήμερα οποιαδήποτε περαιτέρω παραχώρηση ή δημοσίευση των γυμνόστηθων στιγμιοτύπων, οι οποίες είχαν δημοσιευτεί την περασμένη Παρασκευή από το περιοδικό Closer. Το δικαστήριο της Ναντέρ, στο οποίο είχαν προσφύγει για την έκδοση ασφαλιστικών μέτρων ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κάθριν Μίντλετον, απαγόρευσε στην εκδοτική εταιρεία Mondadori να παραχωρήσει ή να δημοσιεύσει περαιτέρω τις φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των διακοπών του ζεύγους στη Γαλλία. Παράλληλα, διέταξε οι φωτογραφίες αυτές να επιστραφούν στο βρετανικό πριγκιπικό ζεύγος εντός 24 ωρών.

Στην περίπτωση που τα δύο αυτά μέτρα δεν τηρηθούν θα επιβληθεί πρόστιμο 10.000 ευρώ στην Mondadori, προειδοποίησε το δικαστήριο της Ναντέρ, σύμφωνα με την Le Figaro και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν ανακοινώθηκε επισήμως, ωστόσο το δικαστήριο δεν έδωσε εντολή στο Closer να αποσύρει τα αντίτυπα του τεύχους του Σεπτεμβρίου από τα περίπτερα, ούτε απαγόρευσε στο περιοδικό να προβεί σε επανεκτύπωση του τεύχους, λέγοντας ότι δεν έχει τη δικαιοδοσία να το κάνει.

Η απόφαση αυτή δεν εμποδίζει τις εφημερίδες εκτός Γαλλίας να δημοσιεύσουν τις γυμνόστηθες φωτογραφίες της Μίντλετον, οι οποίες πρωτοδημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Closer και έχουν έκτοτε δημοσιευτεί σε μια ιρλανδέζικη ταμπλόιντ και σε ένα ιταλικό περιοδικό.