Ο τουρισμός ανθεί στο Βερολίνο όσο ποτέ άλλοτε και τα ταμεία της υπερχρεωμένης πόλης γεμίζουν με τα τόσο αναγκαία μετρητά, αλλά δεν πανηγυρίζουν όλοι οι Βερολινέζοι για την εισροή των επισκεπτών, αναφέρει το Reuters.  
Κάποιοι κάτοικοι κατηγορούν τους τουρίστες, ειδικά τους νέους 20-κάτι χρονών που φτάνουν στην πόλη μέσω Easyjet, οι οποίοι καταφθάνουν για μια νύχτα στη γερμανική πρωτεύουσα, για μια σειρά από δεινά: από την αύξηση των ενοικίων μέχρι την ηχορύπανση. «Θορυβώδεις τουρίστες, πηγαίνετε στα σπίτια σας» γράφει ένα σύνθημα στην περιοχή Friedrichshain. «Δεν αρέσετε στο Βερολίνο», αναγράφεται σε αυτοκόλλητα πάνω στα φανάρια του Kreuzberg.  

Μια γκαλερί σε μια περιοχή γνωστή για τα μοντέρνα της μπαρ εδώ και μήνες φέρει το εξής μήνυμα: «Συγγνώμη, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε hipsters από τις ΗΠΑ».

Το Βερολίνο είναι η τρίτη πόλη σε αριθμό τουριστών στην Ευρώπη μετά από το Λονδίνο και το Παρίσι. Πέρυσι τα ακαθάριστα έσοδα από τον τουρισμό έφτασαν τα 10.3 δις ευρώ, σχεδόν ίσο με το 10% του προϋπολογισμού της πόλης.  

Οι διαμαρτυρίες αυτές αντιπροσωπεύουν από μια μικρή μειοψηφία, δήλωσε ο Burkhardt Kieker, διευθυντής του VisitBerlin, ενός οργανισμού παροχής υπηρεσιών για τουρίστες.  

πηγή: Reuters - Lifo