Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Λαχντάρ Μπραχίμι επισκέφθηκε σήμερα τους Σύρους πρόσφυγες που διαμένουν σε καταυλισμό στη νότια Τουρκία. Αυτή ήταν η πρώτη του συνάντηση με τους πρόσφυγες από τη Συρία από την 1η Σεπτεμβρίου που άρχισε η απόστολή του.  
Κατά την επίσκεψή του, ο Μπραχίμι συναντήθηκε κυρίως με τους πρόσφυγες του καταυλισμού του Αλτινοζού, το οποίο άνοιξε πριν από 15 μήνες στην επαρχία Χατάι και σήμερα φιλοξενεί περίπου 1.300 Σύρους πρόσφυγες.  

Αυτοί που διαμένουν στον καταυλισμό υποδέχθηκαν τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Απελευθερώστε τη Συρία: Θα πολεμήσουμε μέχρι θανάτου!» 

Ο Μπραχίμι ενημερώθηκε επίσης από Τούρκους τοπικούς αξιωματούχους για τις συνθήκες ζωής των προσφύγων και για τις ανάγκες τους.  

«Ελπίζουμε ότι θα επανέλθει η ειρήνη στη χώρα τους και ότι θα μπορέσουν να επιστρέψουν σε αυτήν το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε ο Μπραχίμι κατά τη συνάντηση που είχε με τους Τούρκους αξιωματούχους κατά την οποία εξήρε επίσης την υποδοχή που επιφυλάσσουν οι τουρκικές αρχές στους Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι «είναι καλοδεχούμενοι και χαίρουν εν γένει εξαιρετικά καλής μεταχείρισης στην Τουρκία».  

Η Τουρκία, η οποία ζητεί την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας για να συνεχίσει να υποδέχεται Σύρους πρόσφυγες, φιλοξενεί ήδη 83.000 σε πολλούς καταυλισμούς και έχει δηλώσει ότι έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί ακόμη περίπου 100.000.