Κάθε συμβιβασμό στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιώματων αρνείται ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, όσον αφορά στην υπόθεση του ιδρυτή του Wikileaks,  Τζούλιαν Ασάνζ, στον οποίο ο Ισημερινός έχει χορηγήσει πολιτικό άσυλο από τις 16 Αυγούστου.   
«Δεν κλείσαμε ποτέ την πόρτα στο διάλογο, συνεχίζουμε τον διάλογο. Αυτό που δεν θα κάνουμε είναι να συμβιβαστούμε στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισε ο Κορέα σε συνέντευξη Τύπου στο Γκουαγιακίλ.  

Ο Ασάνζ έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση. Ο 41χρονος Ασάνζ φοβάται ότι οι σουηδικές αρχές θα τον εκδώσουν στις ΗΠΑ κινδυνεύοντας να καταδικαστεί ακόμα και σε θάνατο για την δημοσιοποίηση 250.000 απόρρητων διπλωματικών τηλεγραφημάτων.  

Ο πρόεδρος Κορέα ανέφερε ακόμα πως ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού Ρικάρντο Πατίνιο θα επιδιώξει να συζητήσει το θέμα του Ασάνζ με τον βρετανό ομόλογό του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.