current views are: 1

19 Σεπτεμβρίου 2012
Δημοσίευση10:20

Προβάδισμα Ομπάμα σε τρεις πολιτείες – κλειδιά

«Κεφάλι» έχει πάρει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε τρεις πολιτείες-κλειδιά, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Δημοσίευση 10:20’
αρθρο-newpost

«Κεφάλι» έχει πάρει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε τρεις πολιτείες-κλειδιά, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Κεφάλι» έχει πάρει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε τρεις πολιτείες-κλειδιά, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Η δημοσκόπηση για λογαριασμό του πανεπιστημίου του Κουίνιπιακ, για λογαριασμό των New York Times και του CBS News δίνει προβάδισμα στον Ομπάμα έναντι του αντιπάλου του Μιτ Ρόμνι στη Βιρτζίνια, το Ουισκόνσιν και το Κολοράντο, τρεις πολιτείες που θεωρούνται αποφασιστικής σημασίας για τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών που είχε κερδίσει και στις τρεις αυτές πολιτείες το 2008, είναι ο πρώτος υποψήφιος του κόμματος, που επικρατεί στη Βιρτζίνια από το 1964.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει πως ο Ομπάμα κερδίζει έδαφος στο θέμα της οικονομικής ανάκαμψης. Στο θέμα της οικονομίας οι δύο υποψήφιοι συγκεντρώνουν σχεδόν τα ίδια ποσοστά και στις τρεις πολιτείες. Ο Ομπάμα κερδίζει 49% στο Ουισκόνσιν έναντι 46% του αντιπάλου του, τα ποσοστά τους στις άλλες βρίσκονται μέσα στο περιθώριο λάθους των τριών ποσοστιαίων μονάδων.

Ο αμερικανός πρόεδρος επικρατεί με μεγάλη διαφορά του αντιπάλου του σε ό,τι αφορά τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Ο Ομπάμα θεωρείται καταλληλότερος του Ρόμνι στην αντιμετώπιση μιας διεθνούς κρίσης, με ποσοστά 50% και 43% αντίστοιχα στο Κολοράντο, 53% και 42% στη Βιρτζίνια και 53% και 41% στο Ουισκόνσιν.

Στα θέματα εθνικής ασφάλειας και τρομοκρατίας, ο Μπαράκ Ομπάμα διευρύνει την απόστασή του από τον αντίπαλό του, περίπου κατά 9%.


σχετικα αρθρα