Οι εργαζόμενοι του χρηματοοοικονομικoύ τομέα στη Βρετανία έλαβαν πέρυσι κατά μέσο όρο μπόνους ύψους 12.000 λιρών (15.000 ευρώ), ποσό μειωμένο σε σχέση με παλαιότερα, όμως σημαντικά πιο υψηλό σε σχέση με άλλους τομείς, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.  

Τα μπόνους που δόθηκαν σε τραπεζίτες και ασφαλιστές μειώθηκαν κατά 11% το οικονομικό έτος 2011-12, που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.  

Ωστόσο, τα μπόνους των τραπεζιτών εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλότερα από αυτά που λαμβάνουν εργαζόμενοι σε άλλους τομείς, ενώ στο σύνολο της οικονομίας φτάνουν κατά μέσο όρο το ποσό των 1.400 λιρών (1.700 ευρώ) ανά εργαζόμενο.  

«Τα μπόνους στο Σίτι παραμένουν σε απαράδεκτα επίπεδα, παρά αυτή τη μικρή μείωση», σχολίασε ο Μπράντον Μπάρμπερ, γενικός γραμματέας της συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας TUC.  

«Οι απλοί εργαζόμενοι που βλέπουν τους πραγματικούς μισθούς τους να μειώνονται απορούν πώς το Σίτι κατάφερε για μία ακόμη φορά να αψηφίσει την κρίση και τη μετριότητα των ίδιων του των αποδόσεων και να δώσει δισεκατομμύρια σε μπόνους», πρόσθεσε.  

Τα μπόνους που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στο Σίτι προκαλούν συχνά την οργή της κοινής γνώμης εξαιτίας των ιδιαίτερα υψηλών ποσών που δίνονται σε κάποιους τραπεζίτες.