Δύο άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην πόλη Κράνι της Σλοβενίας, το οποίο πιθανόν αφορούσε οικογενειακή διαμάχη.   
Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση του Κράνι, μεταξύ των νεκρών είναι και ο δράστης, ενώ τρεις άλλοι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λιουμπλιάνας.  

Ο δράστης ήταν κάτοικος της πόλης, 69 ετών και θύμα η 73χρονη αδελφή του. Μεταξύ των τραυματιών είναι ο 77χρονος σύζυγός της.  

Ο 69χρονος στάθμευσε το αυτοκίνητο μπροστά από γειτονικό σπίτι και πρώτα άνοιξε πυρ εναντίον 35χρονης γυναίκας και του 42χρονου συζύγου της, οι οποίοι νοσηλεύονται τραυματισμένοι.  

Αργότερα, ο 69χρονος πήγε στο σπίτι της αδελφής του την οποία πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα και αφού τραυμάτισε το σύζυγό της αυτοπυροβολήθηκε.  

Τα κίνητρα της δολοφονίας παραμένουν αδιευκρίνιστα.  

Το επεισόδιο συνέβη μόλις μία ημέρα μετά τη δολοφονία τοπογράφου στο χωριό Χρούστοβο, κοντά στη Λιουμπλιάνα, με αφορμή κτηματικές διαφορές.  

Το δεύτερο μοιραίο συμβάν εντός δύο ημερών εγείρει ερωτηματικά στη χώρα, όπου βίαια εγκλήματα με όπλα δεν είναι συχνό φαινόμενο.  

Ο πρόεδρος της Σλοβενίας, Ντανίλο Τούρκ, αναφέρθηκε στα επεισόδια καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας και εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων.  

Τα βίαια εγκλήματα με όπλα είναι σπάνια στη Σλοβενία. Το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στο Κράνι είναι η έκτη υπόθεση ανθρωποκτονίας με πυροβόλο όπλο στη χώρα φέτος, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας.