Η Γαλλία προτίθεται να αναλάβει δράση κατά των επικίνδυνων γενετικά τροποποιημένων οργανισμών


Την πρόθεση της Γαλλίας να αναλάβει δράση, αν ο κίνδυνος από τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς επαληθευθεί, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζαν-Μαρκ Ερό, έπειτα από τη δημοσίευση μιας ανησυχητικής μελέτης για το θέμα. «Η δημοσίευση μιας μελέτης από γάλλους ερευνητές η οποία αμφισβητεί σοβαρά το κατά πόσον είναι μακροπρόθεσμα αβλαβές το διαγενετικό καλαμπόκι NK 603, προκάλεσε την άμεση σύγκληση της υπηρεσίας υγειονομικής ασφάλειας και της ευρωπαϊκής αρχής ασφάλειας των τροφίμων», δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός σε ομιλία του στην Ντιζόν.

Ο ίδιος ζήτησε μια ταχεία διαδικασία, της τάξης των μερικών εβδομάδων, που να επιτρέψει να επαληθευθεί η επιστημονική ισχύς αυτής της μελέτης. «Αν τα συμπεράσματα είναι αδιαμφισβήτητα ο γάλλος υπουργός Γεωργίας Στεφάν Λε Φολ θα υποστηρίξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την απαγόρευση των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών», διαβεβαίωσε ο Ερό.

Σημειώνεται ότι Παρίσι και Βρυξέλλες συγκάλεσαν χθες τις αντίστοιχες υγειονομικές αρχές τους μετά τη δημοσίευση αυτής της έρευνας που δείχνει όγκους μεγάλους σαν μπάλες του πινγκ-πονγκ σε ποντικούς που έχουν τραφεί με ένα γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι της Monsanto που εισάγεται στην Ευρώπη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο