Στο τέλος της φθάνει στην Τουργκία η δίκη 365 απόστρατων ή εν ενεργεία αξιωματικών που κατηγορούνται ότι προετοίμαζαν πραξικόπημα, και η ετυμηγορία αναμένεται ως την Παρασκευή.

Με μια εξαίρεση, οι 250 στρατιωτικοί που είναι προφυλακισμένοι ήταν όλοι παρόντες σήμερα στο εδώλιο των κατηγορουμένων και εκατοντάδες παρατηρητές είχαν συγκεντρωθεί στο δικαστήριο του Σιλιβρί, όπου από το Δεκέμβριο του 2010 έχει αρχίσει η δίκη για τη συνωμοσία με την ονομασία «Βαριοπούλα».


Στο πλαίσιο αυτό, ο απόστρατος στρατηγός Τσετίν Ντογκάν, πρώην διοικητής της 1ης Στρατιάς και ύποπτος ως ο «εγκέφαλος» αυτού του σχεδίου αποσταθεροποίησης που εκπονήθηκε το 2003 για να εκδιωχθεί από την εξουσία το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), που είχε γίνει κυβέρνηση ένα χρόνο νωρίτερα, έγινε κατήγορος των δικαστών του.


«Βλέπουμε εδώ μια δίκη που γίνεται για να πληρώσουν οι στρατιώτες του Μουσταφά Κεμάλ, που έδωσαν τη ζωή τους για τη χώρα τους, την προσήλωσή τους στη Δημοκρατία και στις αρχές της», δήλωσε μεταξύ άλλων ο απόστρατος στρατηγός.