Συνεργασία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την καταπολέμηση του φαινομένου των «χειραγωγημένων αγώνων» ζήτησε η Επίτροπος για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας, Ανδρούλλα Βασιλείου.
Μιλώντας στη Λευκωσία σε ευρωπαϊκό φόρουμ για τον Αθλητισμό, που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της κυπριακής προεδρίας, η κυρία Βασιλείου ανακοίνωσε, ότι, λόγω της διεθνούς διάστασης του προβλήματος των προσυνεννοημένων αγώνων κρίνεται σκόπιμο να θεσπιστεί ένα ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο, σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης, για την ψήφιση μιας σχετικής σύμβασης. Οι διαπραγματεύσεις για τη σύμβαση, είπε η Επίτροπος, θα ξεκινήσουν μέσα στο φθινόπωρο. Η κυρία Βασιλείου εκτιμά ότι η σύμβαση αυτή «μπορεί να στείλει ισχυρό μήνυμα ότι οι Αρχές δεσμεύονται για την καταπολέμηση των προσυνεννοημένων αγώνων».

Η Επίτροπος, αφού σημείωσε πως οι προσυμφωνημένοι αγώνες «αποτελούν πιθανότατα τη μεγαλύτερη απειλή για την ακεραιότητα του αθλητισμού», ανέφερε επίσης, ότι, στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης της Επιτροπής για τα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο, ο Επίτροπος, Μισέλ Μπαρνιέ, θα ανακοινώσει σύντομα μέτρα που αποσκοπούν στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των εθνικών ρυθμιστικών αρχών για τα τυχερά παιχνίδια, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι προσυνεννοημένοι αγώνες και άλλα συναφή θέματα.

Πηγή: naftemporiki.gr