Οι σαλαφιστές θιασώτες του τζιχάντ αποτελούν «κίνδυνο» για την Τυνησία και μετά την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία το τυνησιακό κράτος πρέπει «να σφίξει τα λουριά», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρασίντ Γανούσι, ο αρχηγός του κυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος Ενάχντα.
Ο ίδιος απέρριψε εξάλλου της κατηγορίες για χαλαρότητα που διατυπώνονται εναντίον της τυνησιακής κυβέρνησης, η οποία δεν συνέλαβε, ενώ είχε τη δυνατότητα, αυτή την εβδομάδα τον φονταμενταλιστή Αμπού Ιγιάντ, ύποπτο ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση της 14ης Σεπτεμβρίου εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ και ενός αμερικανικού σχολείου.

Ο αρχηγός της Αλ-Κάιντα Οσάμα «Μπιν Λάντεν έμεινε πολλά χρόνια ελεύθερος και οι διεθνείς μυστικές υπηρεσίες δεν τον είχαν συλλάβει για καιρό, συνεπώς δεν προκαλεί έκπληξη αν εξαφανιστεί κάποιος (...), αλλά η αστυνομία θα τον καταδιώξει μέχρι να συλληφθεί», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Ρασίντ Γανούσι, οι δυνάμεις της τάξης έχουν πλέον γνώση για να εμποδίσουν οποιαδήποτε παρεκτροπή, ενώ η δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ στη γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα Charlie Hebdo δημιουργεί φόβους για βίαια επεισόδια εναντίον των συμφερόντων της Γαλλίας στην Τυνησία.