Ιδιαίτερα αυστηρή κατά του ριζοσπαστικού Ισλάμ και της απόπειρας να επιβληθούν διάφορες απαγορεύσεις στην Γαλλία, εμφανίζεται με συνέντευξή της στην εφημερίδα Le Monde η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, δηλώνοντας ανοικτά πως αν ήταν στην εξουσία θα έδειχνε την έξοδο σε όλους τους αλλοδαπούς εξτρεμιστές.
Ξεκινώντας από ένα μεγάλο ζητούμενο την ανέγερση περισσότερων τζαμιών στην Γαλλία, η Μαρίν Λε Πεν, υποστηρίζει ότι οι προσευχές στο δρόμο (κάτι που συνηθίζουν οι μουσουλμάνοι στην χώρα) είναι θέμα των φονταμενταλιστών.

Όταν ο δημοσιογράφος της υπενθυμίζει ότι η ίδια έκανε μήνυση στην Charlie Hebdo για ένα σκίτσο που την αφορούσε, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου τονίζει ότι υπάρχει ένα όριο στην ελευθερία της έκφρασης και αυτό είναι η συκοφάντηση και η προσβολή.

Αν ήσασταν στην εξουσία τι θα κάνατε; Ρωτά την Λε Πεν δημοσιογράφος για να λάβει την εξής απάντηση:

«Θα έδιωχνα όλους τους αλλοδαπούς εξτρεμιστές. Όλους! Τους ξέρουμε καλά. Πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά ο νόμος του 1905 (για την κοσμικότητα του κράτους): όχι άλλη χρηματοδότηση, άμεση ή έμμεση για τα τζαμιά…Θέλω μια (ξένη) χώρα να χρηματοδοτήσει (την ανέγερση) τεμένους στην χώρα μας αν δεν απαγορεύει την χρηματοδότηση των εκκλησιών (ή ναών) άλλων θρησκειών στο δικό του έδαφος» λέει η Λε Πεν, υποστηρίζοντας ότι η χρηματοδότηση των τζαμιών στην Γαλλία θα πρέπει να γίνεται με τα λεφτά των πιστών. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες θρησκείες.
«Τέρμα οι προσευχές στους δρόμους και οι διατροφικές ιδιαιτερότητες στα δημόσια σχολεία»