Σε ισόβια δεσμά καταδίκασε το δικαστήριο του Σιλιβρί της Τουρκίας, τους πρώην αρχηγούς της 1ης Στρατιάς, της Αεροπορίας και του Ναυτικού κρίνοντας ότι όταν βρίσκονταν στην υπηρεσία προετοίμαζαν την ανατροπή του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, έχοντας εκπονήσει το σχέδιο «Βαριοπούλα».
Το δικαστήριο υπολογίζεται ότι ετοιμάζεται να επιβάλλει ποινές για περισσότερους από 300 εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Βάσει  του κατηγορητηρίου, οι στρατιωτικοί που είχαν εκπονήσει το σχέδιο «Βαριοπούλα» ετοίμαζαν την πρόκληση θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα και εκδήλωση πραξικοπήματος με στόχο την απομάκρυνση από την εξουσία του Ερντογάν.

Η εισαγγελία έχει ζητήσει ποινές κάθειρξης από 15 έως 20 χρόνια για τους κατηγορουμένους καταλογίζοντάς τους «απόπειρα να εμποδιστεί διά της βίας η δράση της κυβέρνησης της δημοκρατίας».

Στη διάρκεια της μακρόχρονης δίκης, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2010, η πλευρά των κατηγορουμένων υποστήριξε πως το εν λόγω σχέδιο ήταν ένα εκπαιδευτικό σενάριο, αμφισβητώντας την αυθεντικότητα ορισμένων εγγράφων που παρουσιάστηκαν ως αποδείξεις.