Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν σε μάχες που σημειώθηκαν στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης ανάμεσα σε μια ταξιαρχία του υπουργείου Άμυνας και ένοπλους διαδηλωτές, σύμφωνα με στοιχεία από τρία νοσοκομεία της πόλης.
«Τρείς άνθρωποι είναι νεκροί. Έχουν ακόμη διακομισθεί στις κλινικές μας 20 τραυματίες», είπε γιατρός του νοσοκομείου αλ-Χαουάρι που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Αργότερα το νοσοκομείο αλ-Τζάλα ανακοίνωσε ότι περιθάλπει τρεις τραυματίες, ενώ γιατροί στο Ιατρικό Κέντρο της Βεγγάζης έκαναν λόγο για ένα νεκρό και 17 τραυματίες.

Εκατοντάδες διαδηλωτές, εκ των οποίων αρκετοί ένοπλοι άνδρες, επιτέθηκαν στο γενικό αρχηγείο της ταξιαρχίας Ραφ Αλλάχ αλ-Σαχάρι, μιας ισλαμιστικής οργάνωσης η οποία ωστόσο τελεί υπό τον έλεγχο του υπουργείου Άμυνας. Μάχες με αντιαρματικά όπλα και ρουκέτες μαίνονταν ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα επί δύο ώρες, πριν η ταξιαρχία αποφασίσει να αποχωρήσει από το σημείο.

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν τότε σε άλλη στρατιωτική θέση στην περιοχή Χαουάρι, 15 χλμ. από το κέντρο της Βεγγάζης, λεηλατώντάς την, αρπάζοντας όπλα, πολεμοφόδια και υλικό πληροφορικής. Νωρίτερα εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν εκτοπίσει τη σαλαφιστική οργάνωση Ανσαρ αλ-Σαρία από το στρατόπεδο που είχε καταλάβει στο κέντρο της Βεγγάζης και έβαλαν φωτιά στη στρατιωτική αυτή εγκατάσταση.
TAGS