Από απόπειρα δολοφονίας σώθηκε ο επίσημος εκπρόσωπος των ανταρτών στη Συρία, ο συνταγματάρχης Κάσεμ Σααντεντίν, που έκαναν οι υποστηρικτές του Άσαντ, σύμφωνα με δηλώσεις αντιπροσώπου των αντικαθεστωτικών.

Ο συνταγματάρχης Σααντεντίν είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) στο εσωτερικό της χώρας και διοικητής των ανταρτών στην περιοχή της Χομς, στο κεντρικό τμήμα της Συρίας.

«Η αυτοκινητοπομπή του συνταγματάρχη Σααντεντίν έπεσε μετά τα μεσάνυχτα σε μια ενέδρα των Σαμπίχα (παραστρατιωτικών ομάδων που δρουν στο πλευρό του στρατού) στη Σαλμίγε, στην επαρχία Χάμα», επίσης στην κεντρική Συρία, είπε ο Φαχντ αλ Μάσρι, ένας εκπρόσωπος του ΕΣΣ. «Ξέσπασε μια μεγάλη μάχη και άνδρες των Σαμπίχα σκοτώθηκαν. Ο συνταγματάρχης σώθηκε», πρόσθεσε ο Μάσρι.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η ενέδρα έγινε κατά την επιστροφή του συνταγματάρχη Σααντεντίν στο Χαλέπι, στο βόρειο τμήμα της χώρας, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας που αποτελεί το σημαντικότερο διακύβευμα των εξελισσόμενων συγκρούσεων, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με το διοικητή των δυνάμεων εκεί, τον συνταγματάρχη Άμπντελ Τζαμπάρ αλ Οκάιντι.

TAGS