Σάλο έχει προκαλέσει ένα νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από συναυλία της Μαντόνα στο Verizon Center στην Ουάσιγκτον, στο οποίο η ποπ τραγουδίστρια φαίνεται να χαρακτηρίζει «μαύρο Μουσουλμάνο» τον Μπαράκ Ομπάμα.

Συγκεκριμένα, η Μαντόνα ακούγεται να λέει: «Είναι φανταστικό και απίστευτο να νομίζουμε ότι έχουμε έναν Αφροαμερικανό στο Λευκό Οίκο. Έχουμε έναν μαύρο μουσουλμάνο στο Λευκό Οίκο. Σημαίνει ότι υπάρχει ελπίδα σε αυτή τη χώρα και ο Ομπάμα μάχεται για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, οπότε στηρίξτε τον...».
 
Απαντώντας στο σάλο που προκλήθηκε στα μίντια όταν ανέβηκε το επίμαχο βίντεο στο YouTube, η Μαντόνα εξέδωσε την Τρίτη ανακοίνωση, μέσω της εκπροσώπου της, στην οποία τονίζει ότι η αναφορά στη θρησκεία του Ομπάμα ήταν ένα αστείο.
 
«Ειρωνευόμουν στη σκηνή. Ναι, γνωρίζω ότι ο Ομπάμα δεν είναι μουσουλμάνος- παρότι γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι σε αυτή τη χώρα θεωρούν ότι είναι. Και τι πειράζει αν ήταν; Το επιχείρημά μου ήταν ότι ένας καλός άνθρωπος είναι ένας καλός άνθρωπος, ανεξάρτητα του σε ποιόν προσεύχεται. Δεν με ενδιαφέρει ποια είναι η θρησκεία του Ομπάμα, ούτε πρέπει να ενδιαφέρει κανέναν άλλο στην Αμερική», αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαντόνα.