Οι πλούσιες χώρες πρέπει να διατηρήσουν τη βοήθειά τους στην ανάπτυξη, παρά την οικονομική κρίση που τις πλήττει, διεμήνυσε ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.    
Ο Κάμερον συμπροεδρεύει με τον πρόεδρο της Ινδονησίας Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντχογιόνο και την πρόεδρο της Λιβερίας 'Ελεν Τζόνσον Σίρλιφ στην ομάδα εργασίας του ΟΗΕ, αρμόδιας να ορίσει τους νέους στόχους της ανάπτυξης μετά το 2015.   

«Είναι σημαντικό οι χώρες να τηρούν τις υποσχέσεις που δίνουν. Οι υποσχέσεις αυτές δόθηκαν στις πιο φτωχές χώρες του κόσμου», τόνισε ο Κάμερον.

«Είναι προς τον συμφέρον μας η οικοδόμηση ενός πιο ευημερούντος κόσμου», ώστε να αποτρέπονται οι συγκρούσεις, προβλήματα μετανάστευσης ή οι συνέπειες των κλιματικών αλλαγών. Διευκρίνισε ότι οι νέοι στόχοι του ΟΗΕ θα έχουν βασικό σκοπό την εκρίζωση της «απόλυτης φτώχειας στον πλανήτη».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ινδονησίας, με τη δημογραφική πίεση σε ένα κόσμο εννέα δισεκατομμυρίων κατοίκων το 2050, οι στόχοι πρέπει να αντιμετωπίσουν μια μεγαλύτερη ζήτηση για τροφή, ενέργεια, απασχόληση υποδομές», παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ομάδα εργασίας έχει ένα χρόνο στη διάθεση της για να ορίσει τους νέους στόχους που θα υιοθετηθούν στην προσεχή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2013.