Τον θάνατο 18 ανθρώπων και την απομάκρυνση 2 εκατ. προκάλεσαν οι πλημμύρες στη βορειοανατολική Ινδία, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική υπηρεσία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.  
«Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που απομακρύνθηκαν (από τα σπίτια τους) έχει φθάσει στα 2 εκατ. και 18 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους», αναφέρει η υπηρεσία, για τις σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν την περασμένη εβδομάδα 19 από τις 27 διοικητικές περιφέρειες του κρατιδίου Ασάμ.

Από την υπερχείλιση του ποταμού Βραχμαπούτρα και των παραποτάμων του, 2.200 κοινότητες πλημμύρισαν, ενώ καταστράφηκε η σοδειά του Ασάμ, κρατιδίου που γειτνιάζει με το Μπανγκλαντές.

Παρά τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία, τα ελικόπτερα πραγματοποίησαν αλλεπάλληλες διαδρομές μεταφέροντας έως και 1,5 τόνο τροφίμων, φαρμάκων και υλικής βοήθειας προς τους πληγέντες κατοίκους.

«Προτεραιότητά μας τη στιγμή αυτή είναι να εξασφαλίσουμε τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί και να προωθήσουμε τροφή και φάρμακα στους πληγέντες», τόνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης του κρατιδίου.

Ωστόσο, πολλοί είναι οι δυσαρεστημένοι κάτοικοι, οι οποίοι παραπονούνται ότι τα τρόφιμα δεν είναι επαρκή, όπως και πλημμελείς είναι και ο τρόπος διανομής τους.
TAGS