Ο εκφοβισμός μέσω των πυρηνικών όπλων από τις ηγεμονικές δυνάμεις στοχεύει στην υποταγή των εθνών, τόνισε ο από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, για να συμπληρώσει λέγοντας ότι η χώρα του απειλείται με στρατιωτική δράση από «βάρβαρους σιωνιστές».


«Η δοκιμή των νέας γενιάς υπερσύγχρονων όπλων και η απειλή ότι θα χρησιμοποιηθούν στον κατάλληλο χρόνο έγινε ένας νέος τρόπος για να απειλούν τα έθνη, για να τα αναγκάσουν να αποδεχθούν την ηγεμονία» υποστήριξε ο Ιρανός πρόεδρος.

Κατά την τελευταία ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης -θα αποχωρήσει από την εξουσία το 2013, μετά από δύο θητείες ως πρόεδρος, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο- ο Αχμαντινετζάντ επιδόθηκε σε μακρές φιλοσοφικές αναλύσεις για την ειρήνη και τη Δικαιοσύνη.

«Ο σημερινός κόσμος βασίζεται στα υλικά αγαθά και δεν δεσμεύεται με κανένα τρόπο από τις ηθικές αξίες» τόνισε, απευθύνοντας έκκληση για μια νέα παγκόσμια τάξη στην οποία οι άνθρωποι θα είναι ίσοι και θα ζουν εν ειρήνη.

Σημειώνεται ότι ΗΠΑ και Ισραήλ μποϊκόταραν την ομιλία του Ιρανού προέδρου.