Μια ηθοποιός, η οποία δήλωσε ότι παραπλανήθηκε προκειμένου να συμμετάσχει στην αμερικανική αντι-ισλαμική ταινία που έχει προκαλέσει αιματηρά επεισόδια στο μουσουλμανικό κόσμο, προσέφυγε χθες σε ομοσπονδιακό δικαστήριο σε μια νέα προσπάθειά της να σταματήσει η προβολή της από το YouTube.
Στην αγωγή που κατέθεσε η Σίντι Λι Γκαρσία αναφέρονται ως εναγόμενοι η δημοφιλής διαδικτυακή εταιρεία και η ιδιοκτήτρια εταιρεία της, Google, καθώς και ο αιγύπτιος-αμερικανός χριστιανός κόπτης από την Καλιφόρνια που φέρεται ότι βρίσκεται πίσω από την παραγωγή της επίμαχης ταινίας, ο 55χρονος Νακούλα Μπασιλέι Νακούλα. Την περασμένη εβδομάδα, δικαστήριο του Λος Άντζελες απέρριψε το αίτημα της Γκαρσία για την προσωρινή επιβολή περιοριστικών όρων εις βάρος της διαδικτυακής εταιρείας που θα απαιτούσαν από το YouTube να σταματήσει να προβάλλει το 13 λεπτών διάρκειας βίντεο.

Όπως και στην πρώτη προσφυγή της, η Γκαρσία κατηγορεί τον φερόμενο ως παραγωγό της ταινίας για εξαπάτηση, δυσφήμηση και αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές, αλλά αυτή τη φορά καταγγέλλει ότι παραβιάζονται τα πνευματικά της δικαιώματα από τη συμμετοχή της στην ταινία υπό τον τίτλο "The Innocence of Muslims" ("Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων").

Η υπόθεση της Γκαρσία είναι η πρώτη αστική αντιδικία με αφορμή το βίντεο που χαρακτηρίζεται ως διαφημιστικό της ταινίας η οποία φέρεται ότι προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ. Την ίδια ώρα, ο αμερικανός επιτετραμμένος στο Ισλαμαμπάντ, Ρίτσαρντ Χόουγκλαντ, χαρακτήρισε "απαράδεκτη" την επικήρυξη με 100.000 δολάρια από τον υπουργό Σιδηροδρόμων του Πακιστάν του παραγωγού της ταινίας.