Το διευρυνόμενο προβάδισμα του Ομπάμα στο Οχάιο, κρίσιμη πολιτεία στην κούρσα για το Λευκό Οίκο, προσπαθεί να καλύψει με... συναίσθημα ο Μιτ ΡόμνεΪ: «Πονάει η καρδιά μου» για τους ανέργους δηλώνει ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, που εμφανίστηκε επίσης σε νέα διαφημιστικά σποτ να λέει πως «η συμπόνια δεν μετριέται με το πόσοι παίρνουν επιδόματα».   
Το τελευταίο είναι προφανής αναφορά στις δηλώσεις που «πιάστηκε» να κάνει ο Ρόμνεϊ ενώπιον υποψήφιων δωρητών του, στις οποίες λέει πως οι ψηφοφόροι του Ομπάμα θεωρούν εαυτούς «θύματα» που τα περιμένουν όλα από τα κρατικά ταμεία.  

Αυτές τις ημέρες, η προεκλογική εκστρατεία επικεντρώνεται στο Οχάιο, με τους Ομπάμα και Ρόμνεϊ να περιοδεύουν στην πολιτεία προσπαθώντας να κερδίσουν τις ψήφους των «αμφίρροπων» εκλογέων.   

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος ελπίζει πως το Οχάιο, μαζί με την εξίσου «μοιρασμένη» Φλόριντα, θα του δώσουν 270 ψήφους εκλεκτόρων.   

Μιλώντας στο Γουέστερβιλ, ο Ρόμνεϊ είπε: «Έχω γυρίσει όλη τη χώρα, η καρδιά μου πονά για τους ανθρώπους που έχω δει». «Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που πονούν αυτήν την περίοδο» συνέχισε, εξηγώντας: «Θέλω να τους βοηθήσω, ξέρω τι χρειάζεται για να πάρει μπρος η οικονομία και να δημιουργηθούν δουλειές».