Πλημμύρισε η πόλη Γιορκ στη βόρεια Αγγλία, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν τη Βρετανία από την Κυριακή και έχουν προκαλέσει την υπερχείλιση ποταμών, ενώ στην Ουαλία δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.   
Περίπου 570 σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει στη Βρετανία από την Κυριακή, σύμφωνα με την Περιβαλλοντική Υπηρεσία.

Στην πόλη Γιορκ οι κάτοικοι κυκλοφορούσαν σήμερα με βάρκες, αφού το ύψος των υδάτων στον ποταμό Ουζ ξεπέρασε κατά τρία μέτρα το κανονικό του επίπεδο με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει.

Οι αρχές της πόλης διαβεβαίωσαν ότι τα περισσότερα καταστήματα του κέντρου παραμένουν ανοικτά για το κοινό, ενώ 80 κατοικίες πλημμύρισαν. Περίπου 4.000 σάκοι με άμμο χρησιμοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας για να προστατεύσουν το γειτονικό χωριό Κάουγουντ από τα νερά του ποταμού.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι αναμένονται νέες πλημμύρες στην Αγγλία και την Ουαλία.

Χθες στη βόρεια Ουαλία εντοπίστηκαν οι σοροί ενός άνδρα 25 ετών και μιας γυναίκας 27 ετών κοντά στον ποταμό Κλάιβντογκ.

Ένα αγόρι 11 ετών βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού χτυπήθηκε από κεραυνό χθες στο Σουίντον, στη νοτιοδυτική Αγγλία, ενώ την Κυριακή μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από την πτώση ενός κλαδιού δέντρου στον κήπο Κιού Γκάρντενς του Λονδίνου.