Όταν τον περασμένο Φεβρουάριο η Λόρι Οπμαν Στίλι από το Νιου Τζέρσει ανακοίνωσε σε φίλους και συγγενείς ότι πάσχει από καρκίνο στην ουροδόχο κύστη σε προχωρημένο στάδιο η θλίψη τους κατέκλυσε. 

Η 40χρονη που δεν είχε ασφάλιση για να καλύψει τα ιατρικά της έξοδα, δέχθηκε τις οικονομικές δωρεές των δικών της που έφτασαν τις 10.000 δολάρια, μοιράστηκε στον πόνο της στο Facebook, ενώ οι φίλοι κι η οικογένειά της πλήρωσαν για να παντρευτεί τον αγαπημένο της μια και κατά δήλωσή της είχε μόλις λίγους μήνες ζωής. 

Ο χρόνος περνούσε και η ασθένεια θα έπρεπε να προχωρά δραματικά γρήγορα καθώς βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο καρκίνου, όμως έπειτα από μόλις δύο μήνες από την ανακοίνωση η Στίλι άρχισε να κάνει λόγο για θαυματουργή ίαση. 

Εφτασε στο σημείο μάλιστα να γράψει ένα e-book για την απίστευτη ιστορία αποθεραπείας της το οποίο πωλούσε για 14 δολάρια περίπου από το οποίο απέσπασε 3.000 δολάρια. Όλα αυτά όμως δεν έπεισαν την ετεροθαλή αδερφή της Λίσα ντι Τζοβάνι που θέλησε να ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση, ανακαλύπτοντας ότι η 40χρονη είναι υγιέστατη! 

Η αδερφή της λοιπόν διαπίστωσε με έκπληξη ότι η Στίλι δεν είχε διαγνωστεί ποτέ με καρκίνο και όπως αναφέρει η Huffington Post την κατέδωσε στις αρχές. «Το έκανα για το καλό των παιδιών της (από τον πρώτο γάμο)», είπε η ντι Τζοβάνι και συμπλήρωσε ότι η αδερφή της έχει ανάγκη ψυχιατρικής βοήθειας. Η γυναίκα συνελήφθη για απάτη κι αφέθηκε ελεύθερη πληρώνοντας εγγύηση 25.000 δολαρίων, ενώ ο εισαγγελέας χαρακτήρισε την απόφασή της να υποκριθεί τη καρκινοπαθή «απίστευτη αγριότητα».

Αυτό πάντως δεν είναι το πρώτο περιστατικό όπου γυναίκα ανακοινώνει έναν ανύπαρκτο καρκίνο, καθώς το 2010 μια 25χρονη είπε σε όλους ότι είναι καρκινοπαθής για να συγκεντρώσει χρήματα ώστε να πραγματοποιήσει έναν πλουσιοπάροχο γάμο. Όταν όμως ο σύζυγός της που τηλεφώνησε στον γιατρό της, έμαθε την αλήθεια η νεαρή γυναίκα συνελήφθη και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και τέσσερα έτη. 

Πηγή: protothema.gr