Τουλάχιστον 12 αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ενόπλους που κατέλαβαν χθες το βράδυ τη φυλακή της πόλης Τικρίτ στο βόρειο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Σαλαχεντίν, Αχμεντ Αμπντούλ Τζαμπάρ, ενώ πρόσθεσε πως 83 κρατούμενοι επωφελήθηκαν από το γεγονός για να δραπετεύσουν.  
Πηγή στο κέντρο επιχειρήσεων της τοπικής αστυνομίας ανέφερε ότι 15 αστυνομικοί και επτά κρατούμενοι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις αυτές. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 100 κρατούμενοι δραπέτευσαν. «Ανακτήσαμε τον έλεγχο της φυλακής και οι δράστες κατέθεσαν τα όπλα τους», πρόσθεσε.

Η επίθεση άρχισε όταν βομβιστής αυτοκτονίας που επέβαινε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε στην είσοδο της φυλακής. Στη συνέχεια οι δράστες κατάφεραν να μπουν στο κτήριο και να ενωθούν με ενόπλους κρατουμένους.
Εξαιτίας της επίθεσης αυτής επεβλήθη απαγόρευση της κυκλοφορίας χθες στην Τικρίτ, η οποία βρίσκεται περίπου 160 χλμ βορείως της Βαγδάτης.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Ωστόσο, τον Ιούλιο, το «Ισλαμικό κράτος του Ιράκ», πτέρυγα της Αλ-Κάιντα στη χώρα, διακήρυξε ότι θα εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον δικαστών και εισαγγελέων και ότι θα απελευθερώσει φυλακισμένα μέλη της.
TAGS