Άμεση ήταν η απάντηση του Ιράν στην «κόκκινη γραμμή» του Ισραήλ για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, τονίζοντας δηλώνοντας ότι είναι αρκετά ισχυρό για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να απαντήσει με πλήρη ισχύ σε οποιαδήποτε επίθεση.
Ο επικεφαλής της αποστολής του Ιράν στον ΟΗΕ, απαντώντας στην ομιλία που έκανε στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε πως το Ισραήλ διατύπωσε «αβάσιμες και παράλογες κατηγορίες εναντίον του αποκλειστικά ειρηνικού (ιρανικού) πυρηνικού προγράμματος».

Στην ομιλία του, ο Νετανιάχου είχε ζητήσει να τεθεί «σαφής κόκκινη γραμμή» στην Τεχεράνη, παραλληλίζοντας ένα ιρανικό ατομικό οπλοστάσιο με «μία Αλ-Κάιντα εξοπλισμένη με πυρηνικές βόμβες». Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως «το μέλλον του κόσμου διακυβεύεται» και πως «ο χρόνος πιέζει».

«Για δεύτερη φορά στην πρόσφατη ιστορία των Ηνωμένων Εθνών, ένα φανταστικό και αβάσιμο σχέδιο χρησιμοποιήθηκε για να δικαιολογηθεί μια απειλή εναντίον ενός ιδρυτικού μέλους» του ΟΗΕ, δήλωσε ο Ιρανός αναπληρωτής εκπρόσωπος στον ΟΗΕ Εσάγ Αλ Χαμπίμπ.

Αναφερόταν έμμεσα στα όσα είχε αναφέρει το 2003 ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ ισχυριζόμενος ότι το Ιράκ κατείχε όπλα μαζικής καταστροφής και οι οποίες είχαν οδηγήσει τον επόμενο μήνα στην αμερικανική εισβολή.

Ο Αλ Χαμπίμπ κατηγόρησε το Ισραήλ, που θεωρείται η μοναδική πυρηνική δύναμη στην περιοχή, «ότι αποσπά την προσοχή των κρατών μελών από τον κίνδυνο που συνιστά το δικό του λαθραίο πυρηνικό πρόγραμμα το οποίο είναι η μοναδική πηγή απειλής για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή».