Το Λεσότο έχει επειγόντως ανάγκη από επισιτιστική βοήθεια εξαιτίας της αποτυχημένης σοδειάς στη μικρή αυτή χώρα στη Νότια Αφρική, ανακοίνωσε σήμερα το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (WFP).
Η παραγωγή του καλαμποκιού μειώθηκε κατά 77% σε σχέση με τον περασμένο χρόνο, ενώ η συγκομιδή σιταριού επίσης μειώθηκε κατά 52%.   

«Το Λεσότο αντιμετωπίζει τα καταστροφικά αποτελέσματα δύο αποτυχημένων διαδοχικών σοδειών εξαιτίας της ξηρασίας και των βροχοπτώσεων που ξεκίνησαν αργά στη διάρκεια της πιο πρόσφατης γεωργικής περιόδου και πριν από αυτό εξαιτίας των ασυνήθιστα ισχυρών βροχοπτώσεων, των πλημμυρών και του παγετού που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η WFP.   

Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση κήρυξε σε κατάσταση επείγουσας επισιτιστικής ανάγκης τη χώρα και ζήτησε διεθνή βοήθεια. Το WFP ζητεί 38 εκατομμύρια δολάρια για τη σίτιση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, περιλαμβανομένων φορέων του HIV ή ασθενών του AIDS. Το Λεσότο, το οποίο βρίσκεται στο έδαφος της Νότιας Αφρικής, έχει περίπου δύο εκατομμύρια κατοίκους και ένα υψηλό ποσοστό ανεργίας.    

TAGS