Περίπου 1000 προσκυνήτριες ξεκίνησαν από τη Νιγηρία για να πάνε στη Σαουδική Αραβία και να προσκυνήσουν στη Μέκκα, αλλά όταν έφτασαν στον προορισμό τους, κάτι απρόσμενο τις περίμενε.  
Η αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας απέλασε 150 και έθεσε υπό κράτηση άλλες 1000. Ο λόγος ήταν πως έφτασαν στη χώρα χωρίς τη συνοδεία ανδρών.  

Ο Μοχάμεντ Μπέλο, υπεύθυνος για το προσκύνημα στη Μέκκα, δήλωσε ότι 150 γυναίκες κρατήθηκαν σε αεροδρόμιο στη Σαουδική Αραβία με τη δικαιολογία ότι «δεν συνοδεύονταν από άντρες προσκυνητές». Περίπου 1000 γυναίκες κρατούνται ακόμα στο αεροδρόμιο της Τζέντα.  

Πολλές από τις προσκυνήτριες αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω στο αεροδρόμιο Κάνο της Νιγηρίας. «Δεν μας έδωσαν καν νερό να πιούμε, δεν είχαμε φαγητό και ήμασταν καθηλωμένες στις θέσεις του αεροπλάνου όλες αυτές τις ώρες», δήλωσε μία από τις γυναίκες.  

Το κοινοβούλιο της Νιγηρίας έστειλε επιτροπή στη Σαουδική Αραβία «προκειμένου να επικοινωνήσει με τις αρχές της χώρας σχετικά με το θέμα της απαγόρευσης των Νιγηριανών γυναικών».