Αποπέμφθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ο Μπο Σιλάι, πρώην μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος και ηγέτης του στην πόλη Τσονγκίνγκ, και πρόκειται να δικαστεί, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.   
Ο Σιλάι, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών στην Κίνα, πρόκειται να λογοδοτήσει για τις πράξεις του «ενώπιον της δικαιοσύνης», όπως αποφάσισε το Πολιτικό Γραφείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου, ο Μπο «καταχράστηκε την εξουσία του, διέπραξε σοβαρά σφάλματα και φέρει μεγάλη ευθύνη».

«Οι ενέργειες του Μπο Σιλάι προκάλεσαν σοβαρές συνέπειες και έβλαψαν σημαντικά την υπόληψη του κόμματος και του κράτους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Σιλάι κατηγορείται για διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας, δωροληψία και απρεπείς σχέσεις με γυναίκες.

Παράλληλα, όπως μεταδόθηκε, το 18ο συνέδριο του ΚΚΚ, στο οποίο αναμένεται ο Σι Ζινπίνγκ να αντικαταστήσει το Χου Ζιντάο στην προεδρία, πρόκειται να αρχίσει τις εργασίες του την 8η Νοεμβρίου.

Η σύζυγος του Μπο και ένας πρώην ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας φυλακίστηκαν για το σκάνδαλο που ξέσπασε μετά την δολοφονία του βρετανού επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ στη νοτιοδυτική πόλη Τσονγκίνγκ, όπου ο Μπο ήταν επικεφαλής της οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος.