Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων στη νότια Ανδαλαουσία στην Ισπανία, ενώ πιστεύεται ότι μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας.   
«Μια γυναίκα περίπου 80 ετών πέθανε στην Αλόρα», βόρεια της Μαρμπέγια, «και παρόλο που ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του θανάτου της, φαίνεται ότι υπήρξε άνοδος της στάθμης του νερού και ότι αυτό προκάλεσε το θάνατό της», δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών επειγόντων περιστατικών.  

Στην Αλόρα και πάλι όπως και σε άλλους δήμους της περιοχής περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών.  

Συναγερμός επίσης κηρύχθηκε σήμερα για την ύπαρξη «ακραίου κινδύνου» λόγω των βροχοπτώσεων στα περίχωρα της Μάλαγα, στην ακτή νότια της Γρανάδας και στην Αλμέρια, στην ανατολική Ανδαλουσία.  

Ορισμένοι δήμοι έχουν μάλιστα αποκλειστεί από τις πλημμύρες και ειδική μονάδα του στρατού εστάλη στην περιοχή.  
Επίσης σε τουλάχιστον δύο οδικές αρτηρίες, στον αυτοκινητόδρομο Α7 και στην εθνική οδό 340, είχε διακοπεί σήμερα το πρωί η κυκλοφορία σε κάποιο σημείο.